Ce este un accident vascular cerebral ischemic?

Ce este un accident vascular cerebral ischemic?

Accidentele vasculare cerebrale ischemice includ, totodata, si un lucru numit “mini AVC” sau un atac ischemic tranzitoriu. Acesta este un blocaj temporar al circulatiei sangelui catre creierul tau. Simptomele, de obicei, dureaza doar cateva minute sau pot sa dispara in 24 de ore.

Este un accident vascular cerebral ischemic trombotic?

AVC ischemic trombotic – Un accident vascular cerebral ischemic trombotic are loc atunci cand un cheag de sange (numit si tromb) se formeaza in una dintre arterele care alimenteaza creierul tau cu sange.

Ce este accidentul vascular cerebral tranzitor?

Accidentul vascular cerebral (AVC) ischemic apare ca un debut brusc al unui deficit neurologic focal. Accidentul ischemic tranzitor (AIT) se prezinta ca un deficit neurologic cu durata sub 24 de ore si de regula anunta un atac important (un AVC complet). Daca deficitul neurologic persista peste 24 de ore ne confruntam cu un infarct cerebral.

Care sunt simptomele unui accident vascular ischemic?

Simptomele unui accident vascular ischemic depind de ce parti ale creierului sunt afectate. Lista de simptome poate include: pierderea vederii sau vederea dubla. ai antecedente medicale familiale de accidente vascular-cerebrale.

De ce se poate trata un accident vascular cerebral?

In functie de tipul de accident vascular cerebral (AVC), de zona creierului pe care acesta a afectat-o si de rezultatele investigatiilor paraclinice se poate opta pentru: tratamentul medical sau tratamentul chirurgical.