Hoe maak je een hardloopschema?

Hoe maak je een hardloopschema?

Een aantal vragen die je moet beantwoorden voordat je kan beginnen met het maken van een eigen hardloopschema, zijn:

  1. Wat is mijn doel? Heb je een specifiek doel waar je naar toe wilt werken?
  2. Hoeveel weken heb ik voordat ik mijn doel wil behalen?
  3. Hoeveel dagen per week kan ik hardlopen?

Wat is mijn eindtijd?

Voorbeeld: berekenen van eindtijd Vermenigvuldig je looptempo met de gelopen afstand. Je weet bijvoorbeeld dat 7 minuten per kilometer voor jou een comfortabel tempo is en je wilt weten hoe lang een 10 km in dat tempo zou duren.

Hoe lang doe je over een halve marathon?

Snelle hardlopers lopen een halve marathon in een tijd van ongeveer een uur. Gemiddelde lopers halen in datzelfde uur meestal zo’n 10 km, en doen over 21 km dus veelal 2 uur. Niet voor niets is een veelgehoorde halve marathon streeftijd om onder de 2 uur te lopen.

Hoe lang doe je over 10 kilometer hardlopen?

Tijden en snelheid voor de 10 km Normaal is 10 kilometer per uur, dus 1 uur over 10 kilometer. Snel is 12 kilometer per uur, dus 50 minuten over 10 kilometer. Supersnel is 15 kilometer per uur, dus 40 minuten over 10 kilometer.

Wat is een goed hardloopschema?

Begin elke training met een warming up en eindig met een cooling down. Het looptempo moet zodanig zijn, dat je nog kunt praten. Loop op verschillende ondergronden. Als je asfalt en stoep afwisselt met zachte bos- en schelpenpaden verklein je het risico op blessures.

Hoe hardloop ik?

Na een warming-up, om blessureleed te voorkomen, wissel je in de meeste hardloopschema’s de eerste week één minuut hardlopen steeds af met een minuutje wandelen. Start met drie keer in de week lopen, en vier dagen rust. Na de eerste training neem je twee dagen rust, en dat doe je na de tweede trainingssessie ook.

Hoe hard loopt de gemiddelde man?

Een gemiddelde hardloper loopt 11 kilometer per uur. Maar als je begint met hardlopen dan is het normaal dat jouw tempo rond de 10 kilometer per uur ligt. Als doorgewinterde hardloper zal je al snel de 14 a 15 km per uur aantikken.

Wat is een goede looptijd?

Gemiddelde 5K tijd voor vrouwen De tijd van 30 minuten is een mooie mijlpaal om je op te richten: het rekent gemakkelijk, dus je kunt onderweg goed zien of je nog op schema zit. Veel vrouwen zijn blij met een tijd rond de 25 minuten.

Wat is een normale tijd voor 10 km?

Tijden en snelheid voor de 10 km Normaal is 10 kilometer per uur, dus 1 uur over 10 kilometer. Snel is 12 kilometer per uur, dus 50 minuten over 10 kilometer. Supersnel is 15 kilometer per uur, dus 40 minuten over 10 kilometer. Super super snel is 20 kilometer per uur, dus 30 minuten over 10 kilometer.