Hoe doe je de Frites uit de oven?

Hoe doe je de Frites uit de oven?

Haal de frites uit de oven. Doe ze in een grote schaal die je met wat keukenpapier hebt bekleed. Schud nog even goed door elkaar met wat extra zout eroverheen. Lekker met een broodje knakworst en wat gekookte worteltjes. Of gewoon zo met een heerlijke klodder mayonaise.

Wat is de bereiding van ovenfrietjes?

Bereidingswijze. Verwarm je oven vast voor op 180 graden en leg twee bakplaten klaar met bakpapier. Als je biologische of goed schoon gemaakte aardappelen hebt kan je er voor kiezen om ze met schil en al te snijden, authentieker zal je jouw ovenfrietjes niet krijgen.

Hoe laat je de ovenfrites bakken?

Je laat de ovenfrites nu circa 20 minuten bakken op 180 graden. Na 20 minuten haal je ze er eventjes uit om de frites om te draaien. In de tussentijd verhoog je de oventemperatuur naar 200 graden. Laat de frites op 200 graden nog ongeveer 15 minuten verder bakken en klaar zijn ze.

Hoe kun je de lekkerste friet maken?

Zelf de lekkerste friet maken! Het belangrijkst met het bakken van friet in de oven is dat je de friet in een groot metalen braadslede of anders een ovenplaat moet leggen zodat alle friet de ruimte krijgt om lekker knapperig te worden. Gebruik bloemige/kruimelige aardappelen voor friet maken.